_
Toevoegen
_
Mijn gegevens
_
MamaBlog
_
Magazine
_
Apps

Home Nieuws
Zwanger worden
Zwanger
Baby
Dreumes & Peuter
Kind 4+
Mama
Fun Blogs

HOME   >   BLOGS   >   12 DINGEN DIE JE WÉL DENKT, MAAR NIET ZEGT TIJDENS DE KRAAMVISITE VAN JE EERSTE KIND   >  


12 dingen die je wél denkt, maar niet zegt tijdens de kraamvisite van je eerste kind


Wanneer je na negen maanden dan eindelijk je baby in je armen hebt liggen – en de geboortekaartjes verstuurd zijn -, begint het… Alle mensen bellen voor een afspraak om op kraamvisite te komen.


Foto 1  12 dingen die je wél denkt, maar niet zegt tijdens de kraamvisite van je eerste kind

Over het algemeen is dat natuurlijk superleuk. Je kunt namelijk heerlijk pronken met dat mooie kindje dat jij op de wereld hebt gezet en je kunt je verhaal over de bevalling kwijt. Toch is een kraambezoekje niet altijd alleen maar genieten.

Top 12 ‘dingen die je wél denkt, maar niet zegt tijdens de kraamvisite van je eerste kind’
 1. Wat leuk dat je je kids mee hebt genomen op kraamvisite vandaag. Gezellig juist! Geeft niks als ze lawaai en rommel maken. Daar moet onze kleine toch aan wennen. (Aaaargh neemt mijn vriendin nou serieus haar twee peuterpubers mee, terwijl ik nog in mijn kraambed lig?)
 2. Wat ontzettend leuk dat boxpakje maat 74 met Winnie the Pooh!! Heerlijk warm ook met die voetjes er aan! (Serieus???? Ik heb al spijkerbroekjes maat 62 in de kast liggen, want mijn zoon gaat er stoer uitzien en ik haaaat Winnie the Pooh!)
 3. Ja hij lijkt inderdaad enorm op z’n vader. Hartstikke leuk! (Snotverdorie IK heb 9 maanden dat kind gedragen en een bevalling from hell doorstaan en nou lijkt ie op z’n vader!!!!)
 4. O je hebt hem al uit z’n wiegje gepakt, ik wilde hem net voor je pakken. (Ik wil dit niet, ik wil dit niet, had ik al gezegd dat ik dit niet wil?)
 5. Nou inderdaad wat een zuigkracht hebben die kleintjes hè. (Haaaal die vinger uit zijn mond! O help waar is die vinger allemaal wel niet geweest? Ik word een beetje misselijk!)
 6. Natuurlijk mag jouw dreumes mijn kleine van nog geen week oud ook even vasthouden. (Let op zijn hoofdje, nee niet naar mij kijken, ik wil dat je er op let dat jouw dreumes mijn bloedje niet laat stuiteren.)
 7. Geeft niks joh dat je je beschuitje laat vallen, kan gebeuren en ik moest toch nog stofzuigen. (Ik wil huilen! Heel hard ook! Degene die beschuit met muisjes bedacht heeft , heeft zelf nooit kinderen gekregen volgens mij. Wanneer moet ik in hemelsnaam stofzuigen? Ben al blij als iedereen is aangekleed.)
 8. Blijf rustig zitten hoor. Ik ga even voeden boven en ben zo weer terug. (Gaaaa weg! Ik wil in alle rust borstvoeding geven aan mijn twee dagen oude kruimel. We moeten het nog onder de knie krijgen samen.)
 9. Wijn? Ehh natuurlijk heb ik dat. Ik schenk het even in. (Hallo! Ik drink nog steeds geen wijn, want ik geef borstvoeding. Ook ben ik vreselijk moe en wil dolgraag naar bed. Ga naar huis!)
 10. Haha ja natuurlijk weet ik zeker dat er niet nog een baby is blijven zitten! (Verwacht je nou serieus dat ik drie dagen na de bevalling weer maat 36 heb? Ik voel me al onzeker genoeg over die blubberbuik zonder jouw commentaar!)
 11. Wat fijn al die goede tips! Komt super van pas, alles is nog zo nieuw. (Het feit dat jij honderd jaar geleden ook een baby hebt gekregen betekent niet dat je alwetend bent op het gebied van mijn baby, dus bemoei je er niet mee!)
 12. Wat leuk dat jullie ruim een jaar na de bevalling bellen voor een kraambezoekje… (Heel gezellig als jullie op de koffie komen hoor, maar ik weet niet precies of jullie nou veel te laat zijn op het kraambezoek van baby nummer één of ietwat te vroeg voor het kraambezoek van baby nummer twee.)


Zo dat is er uit! Gelukkig is het niet allemaal ellende en zijn de meeste kraambezoekjes gewoon hartstikke leuk en gezellig natuurlijk! Maar daarover een andere keer!

Herkenbaar? Wat was jouw grootste kraambezoek ergernis? Laat het ons weten in een reactie!

Blog van Esther en Yvonne


Bron: Spinaziemetspikkels.nl
_

Gepubliceerd door © Redactie Mama Apps
Reacties

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
Er zijn nog geen reacties gegeven.
Download 35 apps in 1
voor mama's (to be)


Download voor iOS & Android


Schrijf je eigen MamaBlog!
Schrijf jij als mama (to be) graag over onderwerpen als zwanger worden,...

Het is een fase.. ?

Hemelvaart & Moederdag

Ik ben nog geen twee en toch zeg ik nee!

Speeltuin, pasen & een nieuwe fase..

Acupuntuur, yoga & ontstoken oog

Sophie haar eerste verjaardag

Boerderij, photoshoot & zandvoort

Logeren, kleding & billendoekjes

De nachten in de eerste weken

Lange nachten, vroeg opstaan & lekker spelen.

Pakketjes, verjaardag & strijd!

De eerste uren & de kraamweek

Mijn bevalling
De dag dat jij geboren werd! Ook wel de mooiste dag uit mijn leven genoemd.

De pufclub
Heb je je al aangemeld voor zwangerschapsgym? Vroeg de verloskundige. Ne...SitemapRSS feed