_
Toevoegen
_
Mijn gegevens
_
MamaBlog
_
Magazine
_
Apps

Home Nieuws
Zwanger worden
Zwanger
Baby
Dreumes & Peuter
Kind 4+
Mama
Fun Blogs

HOME   >   ZWANGER WORDEN   >   TIPS   >   TIPS OM SNELLER ZWANGER TE WORDEN   >  


Tips om sneller zwanger te worden


Hoe lang het duurt voor je zwanger bent, is moeilijk te voorspellen. De kans op een zwangerschap verschilt per stel en hangt af van onder andere leeftijd en gezondheid. Er zijn stellen die super vruchtbaar zijn, maar ook stellen die minder vruchtbaar zijn. Lees hier meer over de verschillende factoren die van invloed zijn op je kansen zwanger te worden.


Foto 1  Tips om sneller zwanger te worden

Gemiddelde zwangerschapskans
Als je regelmatig vrijt en een normale cyclus hebt, is de gemiddelde kans dat je binnen een half jaar zwanger bent 70% en binnen een jaar 80%. Per cyclus heb je gemiddeld ongeveer 15% tot 20% kans om zwanger te worden.

Leeftijd
Na je 30ste neemt de kans op een zwangerschap af. Als je na een jaar proberen niet zwanger bent, kun je het beste je huisarts raadplegen. Vrouwen die ouder zijn dan 35 jaar worden geadviseerd na een half jaar proberen contact op te nemen. Bij mannen heeft de leeftijd minder invloed op de vruchtbaarheid. De kwaliteit van het sperma lijkt vanaf de leeftijd van circa 45 jaar wel wat minder te worden.

Gezonde levensstijl
Een gezonde levensstijl is belangrijk als je zwanger wilt worden. Zorg voor voldoende beweging, zonder te overdrijven, en let op je eetgewoonten. Je gewicht heeft invloed op je vruchtbaarheid. Over- en ondergewicht kunnen je cyclus negatief beïnvloeden en vruchtbaarheidsproblemen veroorzaken. Vermijd roken, drugs en alcohol. Vrouwen die (mee)roken worden gemiddeld minder snel zwanger en ook de kans op een (vroege) miskraam neemt door het gebruik van genotmiddelen toe. Ook overmatig koffiegebruik wordt afgeraden.

Mannen
Voor mannen geldt ook dat een gezonde leefstijl hun vruchtbaarheid gunstig beïnvloedt. Vitamine C, zink en foliumzuur zijn belangrijk voor de productie van zaadcellen. Door roken, drugs, alcohol, medicijnen, chemische stoffen en soa (seksueel overdraagbare aandoening) kan de kwaliteit van het zaad achteruit gaan. Daarnaast kunnen mannen het beste strak ondergoed vermijden. Ook sauna’s en hete baden is slecht voor de kwaliteit van het sperma.

Ontspanning
Zorg voor voldoende ontspanning en vermijd stress. Stress kan je cyclus namelijk negatief beïnvloeden.

Ontpillen
Als je net gestopt bent met hormonale voorbehoedsmiddelen zoals de pil en het hormoonspiraaltje, moet je natuurlijke cyclus zich eerst nog herstellen. Dit wordt ook wel ‘ontpillen’ genoemd. Hoe lang dit duurt, verschilt per vrouw.

Inzicht in je Cyclus
Inzicht in je menstruatiecyclus helpt bij het zwanger worden. Je bent het meest vruchtbaar rond je eisprong (ovulatie). Een eicel sterft binnen 24 uur na de ovulatie af. Zaadcellen overleven daarentegen circa vier dagen in een vrouwenlichaam. Om die reden ben je al enkele dagen voor de eisprong vruchtbaar tot een dag erna. In sommige gevallen overleven zaadcellen zelfs een week.

Hoe vaak vrijen?
Je kunt het beste om de dag vrijen. Dat is beter voor het zaad. Meerdere zaadlozingen op een dag is niet slim als je zwanger wilt worden. Eventueel kunnen jullie ervoor kiezen vlak voor en rond de eisprong elke dag te vrijen.

Beste standjes zwanger worden
Er wordt gezegd dat op zijn hondjes of de missionarishouding geschikte standjes zijn als je zwanger wilt worden. Of dit waar is of niet, denk aan de zwaartekracht en maak het voor ‘t sperma in elk geval zo makkelijk mogelijk het doel te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld door na het vrijen nog circa vijftien minuten op je rug te blijven liggen, eventueel met een kussen onder je billen. Je hoeft hierbij je benen niet in de lucht te houden. Ook wordt wel eens gezegd dat een orgasme bij de vrouw door de samentrekkingen van de baarmoeder bijdraagt aan het sneller zwanger worden.

Mijn Cyclus App
Met de 'Mijn Cyclus App' kun je je persoonlijke cyclusgegevens en cyclusdagboek makkelijk en overzichtelijk bijhouden, je eisprong en vruchtbare dagen berekenen, ovulatie- en zwangerschapstestresultaten verwerken en nog veel meer.

Gratis Mama Apps
Download Mama Apps gratis op je iPad, iPhone, Android tablet of Android smartphone.Foto 2  Tips om sneller zwanger te worden

Gepubliceerd door © Redactie Mama Apps
Reacties

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
Er zijn nog geen reacties gegeven.
Download 35 apps in 1
voor mama's (to be)


Download voor iOS & Android


Het beste moment van de dag om zwanger te worden
Volgens wetenschapper Alisa Vitti is het beste tijdstip om seks te hebbe...

Zwanger worden met Mama Apps - Cyclus App
Wil je graag zwanger worden? Maak dan gebruik van de Cyclus App van Mama...

Temperatuurmethode en signalen cyclus
De temperatuurmethode is een handige manier om inzicht in je menstruatie...

10 feiten over sperma en vruchtbaarheid
Informatie over zwanger worden gaat vaak over het lichaam van de vrouw...

De beste standjes om zwanger te worden
Als je graag zwanger wilt worden, dan kun je met bepaalde seksstandjes d...

Billings Ovulatiemethode
Wil je graag zwanger worden? De Billings Ovulatiemethode geeft je inzich...

Ovulatietesten
Als je zwanger wilt worden, kun je met behulp van ovulatietesten je eisp...

Zwangerschapstesten
Vanaf de dag waarop je menstruatie zou moeten beginnen, kun je een zwang...SitemapRSS feed